idziemy na dziko, czwartek nie powinno być problemu
[O1] UG7 czy może jednaj coś innego ?
Zwiń
X
-
[O1] UG7 czy może jednaj coś innego ?
Zauważyłem,że na forum zimówki UG7 mają sporo zwolenników. Chciałbym jednak zapytać, mając do michałków duży sentyment, czy ktoś testował w O1 Michelin Alpin A3 Primacy w indeksie H, albo czy są jakieś sprawdzone wieści na temat nowych Nokianów WR G2 - moje poprzednie nokiany sprawiały się rewelacyjnie na śniegu, dawały nawet jakiś cień szansy na lodzie - niestety na błocie ślizgały się jak na maśle. Słowem, dobre opony jak ktoś nie zjeżdża wogóle z gór lub ma w planach wyprawę na Szpicbergen. Ale chodzą mi po głowie bo mieszankę miały rzeczywiście niesamowitą. Słowem - jak w temacie.Niegdyś AGR 118@242 Master's "chill out version"
-
-
Zamieszczone przez AdamBJa kupiłem Dunlopy SP Winter Sport 3D, założyłem je i dwa dni jeżdżę na nich, teraz są na razie OK, zobaczymy na śliskim.
Komentarz
-
-
nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Jabar nie bądź złośliwy tylko przeczytaj tamten wątek. Jeśli wymiana poglądów schodzi na jakieś inne marki to uczestniczący w wątku sprowadzają ją do wyboru między dwoma markami zamieszczonymi w tytule. A ja szukam prostej odpowiedzi na pytania dotyczące zupełnie innych marek i ewentualnych porównań. Z tym scalaniem i pędem do porządkowania wszystkiego na siłę też bym nie przesadzał bo potem wątek ma 100 stron i żeby znaleźć coś co akurat Ciebie interesuje trzeba spędzić pół dnia przed kompem - a chyba nie o to chodzi. HowghNiegdyś AGR 118@242 Master's "chill out version"
Komentarz
-
-
Przecież zima idzie trzeba sie wygadac o zimówkach
Ja mam jeszcze UG6. Jeżdże dużo po miescie i na trasach i Ug6 są na takie miejsca zimą bardzo dobre .nowy cSIMC od Aliego
seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.
półosie seryjne przebieg 273 tyś
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez oranjeWłaśnie myślałem o zakupie tych oponek (choć rozważam też UG7 w mniejszym rozmiarze), ciekawy jestem jak się spisują te Dunlopy na śniegu. Na razie po 2 dniach jazdy ciężko cokolwiek powiedzieć, ale czekam na info od Ciebie po opadach deszczu (ew. wcześniejszych śniegu) 8)
Co do UG7 to spotkałem się z opiniami gości z zakładów wulkanizacyjnych, że szybko się ścierają.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Ja mam już drugi sezon UG7 ale w Fabii bez wspomagaczy typu ABS czy ASR - powiem tak: Do octavii też kupię UG7. Kolega w Pugu 307 też na UG7 jeździ i chwali. Wcale tak szybko się nie ścierają. Osobiście polecam. Na ubitym śniegu bomba, na błocie i wodzie - super prowadzenie, bardzo dobre odprowadzanie wody. Na lodzie - trudno powiedzieć bo mało sytuacji miałem żeby kompleksowo coś powiedzieć ale jest dobrze.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SevWcale tak szybko się nie ścierają. Osobiście polecam. Na ubitym śniegu bomba, na błocie i wodzie - super prowadzenie, bardzo dobre odprowadzanie wody. Na lodzie - trudno powiedzieć bo mało sytuacji miałem żeby kompleksowo coś powiedzieć ale jest dobrze.DSG
Komentarz
-
-
Ja rowniez polecam Dunlop Winter Sport 3D - tak naprawde wedlug wielu zrodel oceniaja je jako jedyne opony mogace konkurowac z UG7 gdzie w skali od 1 do 10 maja ok 0,5 punktu roznicy pomiedzy soba (czyli niewiele) za to opinie sa takie ze znacznie wolniej sie scieraja i maja mniejsze opory toczenia (tego ostatniego nie jestem w stanie sprawdzic) - na razie powiem tak: jezdze od 2 tygodni - w deszczu i lekkiej chlapie rewelacyjne, na suchym tez niczego im nie zarzuce, poprzednio mialem Dunlopy Winter Sport M3 i ich jedyna wada bylo zrywanie przyczepnosci przy ruszaniu na mokrym/sliskim - tu tego nie ma
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SevOprócz ceny i "+" to nie wiem czy czymkolwiek. Ciekawe, bo na stronie goodyeara nie ma wzmianki o UG7+ :|Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kowal 2002Wzmianka jest na niemieckiej stronceGoodYear ale dalej nie wiem czym się różnią od 7+ od 7 poza ulepszoną mieszanką ble, ble, ble...
Komentarz
-
Komentarz